Canicula si Tehnologia. (Calatorind prin Spacer)

Vara, august, cald. Foarte cald. Fierb in casa, desi e trecut de ora 23. Aerul conditionat s-a stricat si meseriasii, care s-au tot anuntat in ultimele zile, nu au ajuns nici azi. Sper sa il poata resuscita, n-am chef sa ma trezesc ca trebuie sa iau altul nou. Chiar, cat o mai fi un aparat de aer conditionat?? Ia sa vad…

Deschid laptopul.

Deschid laptopul.

Deschid laptopul.

Ce-ai, frate? Te deschizi?!

Hai c-a pornit! Mi-era teama ca a fiert si el, deodata cu mine, in noaptea aceasta de vara indiana.

Copilul doarme deja: am fost mai devreme la el, respira adanc si linistit. A adormit dupa ce-a vorbit vreo jumatate de ora despre noul lui joc, instalat pe laptop. Si dupa ce mi-a zis ca ar vrea si el laptop, adica asa, unul doar al lui. Hait! Lasati! Are abia 8 ani. Sa mai astepte. Oricum, de 1 iunie, i-am luat un scaun nou de birou. De fapt i-am luat un scaun din categoria de scaune gaming.

Nu, nu este gamer impatimit, inca. INCA! Exact! E baiat, ii plac gadgeturile, ii place tot ce tine de Gaming, asa ca ma astept sa ii fie foarte util acest scaun. In scurt-scurt timp!  

Imi iau laptopul in brate si ma cocot in varful canapelei. Nu mi-e somn, oricum e prea cald ca sa pot sa dorm. Imi pun castile in urechi, las muzica sa ma invadeze.

Ce bine redau sunetul castile acestea!

Buna idee am avut sa fac cateva achizitii de periferice pc. Saptamana trecuta le-am luat, impreuna cu niste boxe Spacer portabile bluetooth. Mi-am facut viata mai frumoasa, jur! Ca doar stiti cat de importanta este muzica pentru mine!

Ce faceam pe net? Ah, da!, am zis ca ma uit la aparate de aer conditionat!

Ia sa vedem: cat ziceau ca ar costa? Caut… caut… deschid inca un browser. Ia te uita ce baterie externa mica si practica! Mi-ar fi necesara, dat fiind faptul ca plecam in vacanta. Mai stiti cand am vrut sa pozez rasaritul si, zdrang!, mi s-a inchis telefonul? Da, da, vara trecuta. N-am chef sa patesc la fel si anul asta! Mai ales ca am telefon nou, de care-s foarte incantata si pe care l-am dotat si cu cateva accesorii smartphone. Da, i-am luat si husa si folie de protectie. M-am invatat minte de cand predecesorul lui si-a dat obstescul sfarsit, sarind scarile din doua in trei, un intreg etaj! Urat moment a fost acela!

Aaa…cautam aer conditionat? Ah, da! Oare de ce mi-e tot mai cald? Ah, da, laptopul meu emana o caldura teribila la mine-n brate. Stai asa caci tocmai am vazut ceva. Caut, caut, gata, am gasit!! Accesorii laptop , aici era ce cautam! Nu ma inseala memoria, aici am gasit un Stand Spacer cu sita metalica, numai bun sa-l racoreasca si pe domnul laptop. Caci doar n-o sa-i fac vant cu evantaiul lui mamaie!

Gata, hai sa caut iar aerul ala conditionat! UPS!! Ce se-aude?? Ce se intampla??

Ah, da, e alarma magazinului de la parterul blocului. Porneste mereu cand pica lumina. Aaaa…stati asa? A picat curentul? Nu, nu..nu se poate!!! Pai laptopul meu functioneaza doar pe baza de alimentator, daca-l scot din priza (sau daca pica lumina) in cateva secunde se inchide. (Da, are o multime de ani si e cam praf!!) Si eu n-am apucat sa salvez nimic din toate cautarile mele pe net.

Mbon, eu ce fac fara lumina? Fara laptop? Fara wi-fi? Fara muzica?

Ah, stiu! Telefonul este, din fericire, incarcat. Traficul de date e nelimitat, asa ca imi pot continua cautarile pe telefon. Dar..cum ii chema pe cei unde gasisem ce ma interesa?? Stati asa, parca imi amintesc sigla, era ceva cu un cap de alien si cu niste litere care…

Da, da, da, mi-am amintit!!

Spacer – IT comes home!  si aduce tehnologia la tine acasa .

***

Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog 2019. Proba 6: “Să trăiesc fără tehnologie? Niciodată!”

1 comentariu

Lasă un comentariu