Arta traitului frumos. AIA e arta!

Traim intr-un oras din ce in ce mai aglomerat, parca tot mai imbacsit, in care prea multe constructii sunt facute fara sa se tina cont de mediul inconjurator. Cum ar fi sa-ti imaginezi ca ai putea trai intr-o lume in care esti inconjurat de cladiri care sfideaza conventia, altceva decat vesnicele cutii paralelipipedice? Sa-ti imaginezi ca esti inconjurat de cladiri care infrumuseteaza peisajul nu ar fi un exercitiu de imaginatie frumos? Fie ca este vorba de case cu mansarda, de case ce se intind pe un singur nivel sau de case cu etaj, totul este sa gasesti pe cel care stie sa transpuna un vis intr-un proiect pe hartie. Cineva care stie sa se joace cu geometria. Pentru ca, de fapt, si despre asta este vorba. Sa imblanzesca geometria, sa si-o faca prietena, sa jongleze cu spatii si inaltimi, cu linii si curbe, cu simetrii sau cu asimetrii si sa creeze un loc unicat, care sa vorbeasca despre tine. CASA TA. ACASA AL TAU.

Iti suna cunoscut conceptul de art of fine living– arta traitului frumos? Ce inseamna pentru tine sa traiesti frumos? Cum ai defini acest concept, cum il faci sa se regaseasca in viata ta? De unde incepi? Cu ce incepi? Nu-i asa ca totul incepe cu CASA TA? Cu locul acela care este coltul tau de Rai, unde te retragi dupa goana nebuna a unei zile. Locul unde petreci timp de calitate cu familia sau cu prietenii. De aceea cel mai bine este sa cauti pe cineva care sa lucreze pentru tine, care sa iti ofere o experienta personalizata. Sa inteleaga cum esti, cine esti, ce iti doresti. Ca sa obtineti, impreuna, o casa care spune ceva despre tine. Care iti reflecte personalitatea. UN ARHITECT, pe care-l gasesti la AIA Proiect-  https://www.aia-proiect.ro/ . Aici gasesti arhitecti care iti pot crea proiecte de casa unicat.

„Arhitectura este stiinta si arta de a ne asigura ca orasele si cladirile se potrivesc modului in care vrem sa ne traim vietile.” (Bjarke Ingels)

Tu cum vrei sa o traiesti pe a ta? Poate ca iubesti cartile? Poate ca iti doresti o casa al carei design exterior sa sugereze o carte deschisa, iar interiorul sa fie gandit ca o constructie in jurul unei imense biblioteci.

Sau poate ca iti place navigatia. Cum ar fi sa ai o casa ce te face sa te simti capitan al propriei tale corabii, iar echipajul tau- familia- sa se simta in fiecare zi ca intr-o permanenta vacanta pe mare.

Sau poate iti doresti o casa cu aspect minimalist, o casa care se intinde doar pe un nivel, cu terasa generoasa, cu ferestre mari, moderna. Care sa iti bucure privirea si sufletul cand ajungi acasa.

Si exemplele ar putea sa continue.

Ce incerc sa iti spun este ca, apeland la un arhitect, poti obtine ceea ce doresti. In conditii de maxima securitate si, nu in ultimul rand, cu echilibru intre stil si sustenabilitate.

Sigur ca vor fi voci care vor spune ca asta costa. Sigur ca da, costa. Orice serviciu costa. Orice consultanta costa. De aceea facem scoli (unii mai multe, altii mai putine), de aceea ne specializam, pentru a deveni experti in ceea ce facem, pentru a putea oferi solutii de calitate pe zona noastra de expertiza.

Gandeste-te, insa, ca o casa iti faci o data in viata. Cat de frumos ar fi sa o faci astfel incat ea sa te reprezinte? Nu cumva investitia in calitate ti se returneaza cu dobanda, prin prisma confortului si starii de bine oferite de traiul in ea?

Cand vrei sa te simti special, cand vrei sa te simti bine, vei alege o haina din cele de serie, una pe care o vezi la inca zece oameni din jurul tau sau vei prefera ceva diferit? Nu ai prefera sa porti haine hand made, in defavoarea celor din productia de serie? Gandeste-te ca poti sa alegi, poti sa discuti cu cel care le ceraza si sa alegi culoarea, textura, poate un desen pictat pe haina. Gandeste-te ca ai bucuria de a discuta cu insusi cel care le creaza, ca el va crea ceva special pentru tine, in functie de tine.

Cand vrei sa iti iei o bijuterie, vei alege una dintr-un maldar, rasturnat pe o taraba, sau iti vei cumpara o bijuterie unicat, cu unduiri care parca vorbesc despre sufletul tau Desigur si de data aceasta eu cred ca alegerea mai buna este o piesa unicat.

Haina aceea te va costa mai mult decat o haina dintr-un magazin cu produse de serie. Dar te va face sa nu te pierzi in multime, te va face sa te simti bine in ea: a fost facuta de un specialist SPECIAL pentru tine.

Pe o bijuterie unicat vei plati mai mult decat pe una de pe o taraba, probabil ca vei plati mai mult si decat pe una dintr-un magazin. Dar bijuteria aceea esti tu. Spune ceva despre tine.

Nimic nu este diferit la casa. Fine living- incepe cu acasa. Cu un colt al tau de citit, langa geam- daca asta iti doresti. Pe care-l gandesti din stadiul de proiect- caci fereastra aceea tu o poti imagina si el, arhitectul, o poate face sa apara in planul casei. Cu o terasa pe care o vezi deja plina de prieteni, iar arhitectul stie sa iti transpuna visul pe hartie. Poate vei vrea spatiu dedicat pentru copii, iar arhitectul este cel care iti va crea locul lor: o mansarda, o zona in curte…

De aceea, cand alegi, e bine ca nu doar costul sa fie criteriul tau. E bine sa alegi servicii complete de proiectare si consultanta. Este bine sa alegi profesionisti cu multiple acreditari, cu specializari. Caci fine living incepe cu o casa. Si continua cu calatoriile pe care le faci, cu hainele pe care le porti, cu mancarurile pe care le savurezi. Dar toate acestea au in centru acleasi lucru. Acelasi loc. O casa- ACASA.

****

Articol scris pentru SuperBlog 2019. Proba 7. AIA Proiect.

1 comentariu

Lasă un comentariu