Răsărit de soare (BO)real

Că sunt îndrăgostită de vară, nu mai e un secret pentru nimeni. Că m-aș muta de mâine la mare, nici asta nu mai e un secret. Cine mi-e prieten și pe Facebook știe câte răsărituri am prins anul trecut. Muuulte, da! Cred că nu e om, din jurul meu, care să nu știe despre mine că sunt dependenta de răsărituri. De nisip sub talpile goale. De glezne mușcate de valuri. De vară. De vară. De mine, vara, la mare.

Evident că, în aceste condiții, de cănd încep semnele că se termină vara eu… visez la viitoarea vară, la viitoarele vacanțe. Să visez și să planific vacanțele la mare, este modul meu de supraviețuire pe timp de iarnă. Da’ știu, e ciudat, mai ales că-s Capricorn de ianuarie!

Anul trecut a fost primul an în care am început să mă gândesc serios la cum ar fi dacă aș avea o casă la mare? Sau, măcar, un apartament.

N-a fost dimineață în care să nu visez cum aș fi putut lucra de acasă, daaaar… din altă casă!!! Din alt balcon, nu acesta al meu, din care văd doar blocurile vecine. Căci, vorba unui cântec de-al Vamei, de prin tinerețile mele zbuciumate: „Soarele, oricât m-aș chinui/ Nu răsare din blocul de vizavi„. Și nici nu apune în el. Dar cum ar fi dacă ar fi?

Sursa: Boreal Plus

Când planurile mele de vacanță (la mare) s-au împrăștiat în toate zările, căci, deh, pandemia vieții!, mi-am dat seama că totul ar fi fost mult mai simplu dacă locuiam deja la mare.

Așadar, cine dădea telefoane, prin aprilie-mai, ca să se intereseze de diverse proprietăți sau terenuri de vânzare, de pe lângă mare? Desigur, eu!

A avut și o parte bună pandemia asta: m-a făcut să-mi amintesc ce visam când aveam anii lui fii-miu: să am o casă la mare. Și cum ar fi dacă acest vis, atât de vechi, ar deveni REAL cu BOREAL?

Când eram mică era doar un vis. Azi pot, azi chiar aș putea să-mi îndeplinesc visul, pentru că deja sunt la acel nivel în viață când.. well… când pot să-mi îndeplinesc tot felul de visuri.

Dacă ți se pare că e un vis imposibil de realizat, și-ți imaginezi că te costă de te usucă, vreau să-ți spun că pe mine m-a costat mai mult apartamentul din București decât ar fi unul în Constanța, în ansamblul Boreal Plus. Adică într-un ansamblu premium de locuințe din Constanța, care cuprinde 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități: spații verzi amenajate, hypermarket, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare private, spații comerciale în cartier. Așadar, crede-mă, chiar e un vis realizabil.

Boreal-Plus

Dacă anul trecut a încolțit ideea, anul acesta m-am apucat să pun pe hârtie motivele pro și contra achiziției unui apartament în Constanța. Și, știi ceva? M-am trezit că am umplut coloana cu „pro” și a rămas goală cea cu „contra”- asta pentru că și cele care, la prima vedere păreau ca s-ar încadra la a doua categorie, gândite mai bine ele au devenit tot argumente pro cumpărare.

Hai să-ți spun primele 5 motive care m-au făcut pe mine să iau foarte în serios achiziția unei proprietăți în Constanța.

Scap de stres!

În primul rând scap de grija cazării la mare. Scap și de grija programării concediului „din timp”- adică nu mai trebuie să stau să-mi storc creierii, din ianuarie, unde și când vreau să plec din mai până în septembrie. Nah, noi plecam în fiecare lună, cel puțin o data pe lună, către mare…. așa că mi-ar prinde mai mult decât bine să știu că am locul meu la mare! Că nu depind de când e liber, dacă e liber, ce cameră e liberă, oare cum e acolo unde vom merge, oare o să-mi placă, oare vom avea vreme bună… oare… Știi ce zic, nu?

Să știu că am locul meu, proprietatea mea, păi asta înseamnă că ne putem urca in orice noapte, în mașină, să pornim spre mare! Numai bine cât să prindem răsăritul.

Investiție cu cap!

Nu doar de stres scap. Scap și de niďte cheltuiei. Ba chiar aș putea să ies cu ceva „bani la pușculiță”- chiar și în cazul în care aș cumpăra apartamentul cu un credit bancar!

Gândește-te: dacă mergi, ca mine, minim 5 luni pe an la mare, de câte 2-3 ori pe lună, fiecare drum înseamnă o cheltuială. Benzină, cazare, mâncare, distracție… toate se adună. 5 luni pe an! Sunt sigură ca eu cheltuiesc, pentru mare, lunar, mult mai mult decât e rata la bancă, pentru un apartament de … să zicem 2 camere.

Dacă mai prinzi și-o vară ca vara trecută, când pandemia te ține in sistem de work from home (eu așa am fost și așa cred că voi fi și vara 2021), poți sta toate cele 5 luni la mare.

Chiar și câștiguri!

Dacă nu stai 5 luni la mare, nu-i bai! Perioadele în care nu stai tu în apartament sunt numai bune să-l închiriezi în regim hotelier. Ai idee cât scoți din asta?! Well… îți spun că o să ai o surpriză plăcută!

Ok. Raman restul de luni: să zicem ca n-ai chef să stai și celelalte 7 luni în Constanța. No problems. Îl închiriezi. Constanța este oraș Universitar, nu-mi fac griji că n-aș avea cui să-l închiriez. Și uite-așa rata s-ar plăti singurică, din chirie, chiar și-n lunile extrasezon.

Pastila de sănătate

Nu am de gând să îți vorbesc acum despre cât de „mai sanatos” este să respiri aerul de la mare. Nici măcar nu îndrăznesc să compar aerul de la mare cu aerul Bucureștiului (în care trăiesc acum). De ani de zile am văzut că doar vara, la mare, sinuzita mea mă scutește de figurile ei permanente. Nu o să îți vorbesc mult despre asta, dar o să menționez că este un motiv bun pentru a alege să petreci cât mai mult timp la mare. Și asta o faci cel mai usor dacă achizitionezi un apartament sau, de ce nu?, o casă. Poate chiar în Boreal Plus.

Apropierea de locuri dragi sufletului meu- așadar o energie bună!

Cât despre starea psihică, cred că nimic nu se compară cu starea pe care mi-o dă răsăritul Soarelui din mare. Ori apusul lui peste lacul Siutghiol. Cum ar fi să pot vedea așa ceva, chiar din balconul meu?

În plus, dacă mă apucă să „fug de lume” (ceea ce mă mai apucă…), adică să merg în Corbu sau în Vadu, ajung acolo în jumatate de ora! Sau, dacă, din contră, mă apucă vreun chef de Vama, ori de atmosfera de la Micul Golf- din 2Mai, ajung și acolo în vreo 45-50 de minute. Din Constanța ajung rapid în oricare parte dragă mie, de la „marea noastra”.

Cu alte cuvinte, am toate locurile dragi mie la o aruncatură de… mașină. Ce mi-aș putea dori mai mult de-atât?

Așa că, da, mă gândesc serios să am înca un „acasă„. Acasă al meu de la mare.

Sursa: Boreal Plus

Cum spuneam, vine o vreme când e bine să îți reamintești ce ți-ai dorit în copilarie, ce ai visat. Să pui, frumos, lucid și rarional, pe hartie, ce înseamnă realizarea acelui vis. Și, crede-mă, e tare-tare mișto să îți dai seama că poți să îți realizezi visurile!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s