ChocoTelegramă- magie la cutie

Ce gust are copilăria ta? Sigur există măcar un gust care ți-a marcat copilăria. Măcar unul!

Poate că este gustul pâinii coapte pe vatră, poate e gustul gogoșilor, poate este ceaiul aromat de tei, ori poate cireșele negre. Ai și tu un gust, măcar unul!, care-ți amintește de copilarie, ai și tu madlenele tale!!!

Hai, gândește-te. Amintește-ți. Amintește-ți cum te simțeai când gustai „madlena ta”. Nu-i așa că această amintire te umple de caldură, pe dinăuntru? Nu-i așa că te face să te simți fericit? Nu-i așa că gustul fericirii este gustul copilăriei?

Ei, bine, acum lasă-mă să te aduc înapoi, în prezent.

Imaginează-ți că, pentru mulți (foarte mulți, prea mulți!!!) copii, gustul copilăriei este gustul medicamentelor. Pentru copiii cu boli grave, care sunt mulți (prea mulți!!!) gustul zilelor lor acesta este.

Copii a căror copilarie este pusă pe hold. Copii care, la vârsta la care toți ceilalți învață drumul către parc sau către școală, ei au învățat drumul către spital.

Circumstanțele m-au dus, cândva, pe coridoarele unui astfel de spital. Am vorbit cu unii dintre ei, i-am observat, i-am simțit. Știi ce mi s-a părut extraordinar? În pauzele dintre tratamente, copiii aceștia aveau niște zâmbete extraordinare. Niște zâmbete care ar putea să fie adevărate lecții de viață pentru orice adult! Povesteau și visau, ca orice alt copil. Se visau și ei Super Eroi, fără ca măcar să-și dea seama ca ei sunt mai Super Eroi decât orice personaj din desene. Și ei se întrebau dacă există Moș Crăciun sau Zâna Maseluță. Și ei visau să primeasca multe cadouri, cadouri din ciocolată.

Da, da, da! Ciocolată, desigur!!! Există vreun copil care să nu iubească ciocolata?

Știi ce-aș face eu, pentru acești copii? Le-aș schimba percepția, le-aș îndulci zilele, le-aș dărui gustul ciocolatei, gustul cu care să șteargă celelalte gusturi. Să le rămână el în memoria olfactivă și să dispară cele „rele”. Le-aș desena zâmbete.

Le-aș spune ca ei sunt Super Eroi, că sunt minunați și curajoși și că… totul va fi bine!!!

Și le-aș spune asta scriind, pentru fiecare, câte o ChocoTelegramă. Adică un mesaj din ciocolată, care poate include litere sau semne speciale din ciocolată cu lapte, cuburi de ciocolată albă sau cuburi de ciocolată cu simboluri grafice.

I-aș spune, în acest mod, fiecaruia dintre ei, că este minunat și i-aș scrie un mesaj care să-l surprindă și să-l bucure.

Cam câte zâmbete crezi ca ar aduce, pe fața lor, un astfel de cadou?

Uite… Le-aș lăsa pe noptieră, lângă pat, ca să le gasească dimineața, să le deschidă și să facă ochii mari aflând că: „Unicornii există„; „Te-a vizitat o zână„; „Ești cel mai curajos baiețel„; ” Crede în visul tău„; „Magia e în noi„… și câte și mai câte! Căci aș putea să scriu mesaje personalizate în limita a 60 de caractere. Îți imaginezi cate aș putea scrie?!

Lângă ChocoTelegramă, aș adăuga o figurină de ciocolată, ca să își aducă aminte că își vor relua, cândva, pasiunile. Viața.

Îți imaginezi câte zâmbete aș desena pe chipurile lor? Îți imaginezi cum acest gust, gust de ciocolată belgiană premium, ar putea să devină gustul copilariei lor? Pentru că, peste ani, când vor fi scăpat de ace și de saloane de spital, își vor aminti una dintre cele mai frumoase dimineți: cea în care, nu se știe cine (poate un spiriduș sau poate o zână, sau poate chiar un Moș Crăciun care-a încurcat anotimpurile) le-a lasat cel mai frumos cadou la care poate un copil să viseze: putina magie la cutie, o ChocoTelegramă, leacul dulce pentru amarul unor dimineți.

Eu lor aș alege să le trimit ChocoTelegramă.

Tu, la rândul tău, poți alege cui să îi trimiți telegrama dulce. Poți să-ți surprinzi prietenii sau familia, poți să le faci o bucurie colegilor sau angajaților tăi.

Chocolissimo vine cu multe idei de cadouri.

Toate dulci, toate facând parte din categoria de cadouri din ciocolată belgiană premium.

Gândește-te: poți alege să dăruiești zâmbete cu o ocazie anume sau poți alege să consideri că orice zi este o ocazie bună pentru a dărui un zambet. Zâmbet dulce, desigur! Și magie la cutie.

***

Articol scris pentru proba extra-concurs Chocolissimo lansată via SuperBlog

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s