Povestea covorului fermecat și a globului pământesc, pe care acesta a aterizat

Pentru tine ce înseamnă un cadou reușit? Un cadou scump? Un cadou simbolic, a cărui valoare nu este neapărat importantă? Ai anumite obiecte pe care preferi să le daruiești, indiferent de ocazie și de persoana, și nu te abați de la lista aceea, orice ar fi? Sau, poate, ești genul acela care alege îndelung un cadou, astfel încât să surprindă primitorul, în cel mai plăcut mod?

Oriunde te-ai încadra, îți propun să descoperi că există modalități prin care cadoul dăruit să fie… MindBlower!

Lecția de a oferi cadouri

Pentru mine un cadou reușit înseamnă un cadou care transmite ceva. Pentru a obține efectul de wow, am câteva lucruri de care țin mereu cont.

Cei 3 ași din mânecă

În cele mai multe cazuri aleg un cadou simbol. De aceea mereu, când aleg, ma gândesc bine ce aș putea să dăruiesc astfel încât să fie memorabil. Să iasă din anonimat. Fie că aleg ceva care satisface o nevoie, fie că aleg ceva care face trimitere către un moment special dintre mine și celălalt, fie că aleg ceva haios, în orice situație fac aceasta alegere punându-mă în locul celui care urmează să primească.
Pentru mine este foarte important felul în care dăruiesc un cadou, momentul ales, cum pun în scenă acel moment.

Cel de-al treilea as este când ofer acel cadou. Sunt mereu atentă la celălalt, la programul lui, astfel încât să obțin cel mai bun efect.

Nu mi-a plăcut niciodată să ofer un cadou care nu spune nimic. Mai bine nu-l dau, decât să-l dau doar de formă. De multe ori mi-a luat extrem de mult timp să decid ce sa cumpăr, pentru că mi-a plăcut să surprind. Să surprind plăcut, desigur! Și, de cele mai multe ori, acest lucru mi-a ieșit! Fie că a fost vorba de cadouri scumpe, fie că a fost vorba de cadouri luate cu low budget. Fără falsă modestie pot spune că, de multe ori, vin prietene la mine și-mi cer ajutorul să le dau idei de cadouri pentru bărbați.

sursa MindBlower

Sunt sigură ca asta se întâmpla și pentru ca am avut profesor bun, în copilărie. Pe tata.

Covorul fermecat

Te voi duce puțin în copilăria mea, o copilărie din anii 80, când era greu sa găsești un cadou special, mai ales când venea vorba de cadouri pentru femei. Și, cu toate acestea, tata s-a depășit pe el însuși printr-un cadou, dar și prin momentul memorabil creat când l-a oferit.

Plecasem la Sibiu, într-o mini vacanță, la nașii părinților mei. Ajunși la ei acasă, nașa ne-a luat să ne arate ce covor frumos are. Era vremea covoarelor persane, în sensul că acestea erau foarte vânate și foarte dorite în casele românilor. Era și vremea de glorie a fabricii din Cisnădie. Mama era foarte încântată, căci era un covor făcut manual, foarte moale sub tălpi, de o calitate superioară. Genul de covor pe care-l visa mama și noi nu-l aveam.

După ce a lăsat-o să își exprime admirația și să se plimbe încolo și-ncoace pe el, tata a întrebat-o dacă îi place cu adevărat așa de mult.

Oh, da, sigur da!

Și atunci, atunci i-a făcut surpriza. I-a spus ca este al ei, al nostru. Că este cadou pentru ea. Desigur mamei nu-i venea sa creadă, credea ca glumește. Abia când i-au confirmat și nasii ca da, chiar este al ei, a crezut!

S-a dovedit că tata, care știa cât de mult își dorea consoarta lui un astfel de covor, făcuse economii (cred ca vreun an de zile) și îi cumpărase acel covor. Împreună cu nașii pusese la cale și aceasta surpriză. Două luni stătuse covorul la ei, strâns, așteptând ziua în care urma să plecăm noi spre Sibiu.

Deși eram copil, nu voi uita expresia mamei. Surpriza aceea a fost soră cu uluirea. A rămas fără cuvinte, iar ochii îi străluceau de bucurie.

Treasure hunt de Sfântul Andrei

De-a lungul timpului am făcut tot felul de cadouri. Cadouri pentru bărbați sau pentru femei, cadouri pentru copii. Unele au fost cadouri practice, care răspundeau unor nevoi pe care le știam, cum ar fi o cutie bijuterii sau o pătură pufoasă cu mâneci. Altele au fost cadouri care ținteau pasiunile celor vizați. Când pasiunea este broderia, am oferit KIT Broderie DIY. Și au mai fost și cadourile haioase cum au fost păpuşa VOODOO a şefului- pentru o colegă cu simțul umorului, sau o tastă antistres BIG Enter.

sursa: site MindBlower


Pentru unele am știut foarte repede ce vreau să ofer, pentru altele am stat și mi-am stors creierii până nu am mai putut.

De multe ori am ales să le achiziționez online, pentru că detest aglomerația din magazine.

Am avut grijă să țin cont atât de ceea ce ofer, cât și de felul în care ofer, exact cum ți-am zis. În plus, în majoritatea cazurilor, am însoțit cadoul de un mesaj personalizat. Fie că era un mesaj haios de genul „keep calm, you’re only 50” sau „nu îmbătrânești, doar îți crește valoarea”, fie ca era un mesaj mai de suflet, mereu am avut și câteva rânduri-gânduri scrise pentru cel ce urma sa primească darul.

Cât despre felul în care am ales sa le ofer… după cum ți-am spus, am avut un profesor bun!

Punerea în scenă

Acum câțiva ani, de Sfântul Andrei, am dorit sa îi fac copilului meu un altfel de cadou. Mă săturasem de Lego, mașini și cărți, pe care le primește și le și iubește maxim. Doar că aveam eu chef să fac ceva diferit.

Pasionat de geografie fiind, am decis să îi iau un glob pământesc magnetic plutitor cu iluminare LED.

sursa: youtube MindBlower

Știam ca va fi incantat de el. Pe lângă el i-am adaugat tot felul de marunțișuri și, deloc în ultimul rând, am pus la cale un mod diferit de a-i face acest cadou.

Am luat o coală de hârtie și i-am făcut o … hartă. Harta apartamentului. Am ales o coală gălbuie, cu aspect învechit. Am ars-o pe la margini (don t ask! Era să îmi ard și degetele.) Am mototolit-o și apoi am desfăcut-o ca să fie șifonată. Pe hartă fiecare cameră a primit un nume, iar în fiecare cameră am ales câte 2-3 locuri pe care le-am reprezentat grafic. În acele locuri am ascuns comorile- cadouri.

Când s-a trezit s-a dus glonț unde știa că-și găsește, de obicei, cadourile. Nimic în afara de o hârtie, făcută sul, care-l aștepta pe colțul biroului. Când a deschis-o și a văzut harta, a fost wow!!! Dincolo de bucuria obiectelor primite a fost surpriza felulului în care le-a primit. A umblat cu harta țn mână, căutând, descoperind, chiuind de bucurie.

Așa de tare i-a plăcut acea zi, așa mult l-a încântat ideea, încât, zilele trecute, la ani distanță de la întâmplarea de care ți-am zis mai sus, m-a așteptat el pe mine cu un treasure hunt. O bucurie!

Îmi place să cred că și eu am fost profesorul lui în arta de a oferi cadouri.

Îmi place să cred că și ție, cel ce mă citești, ți-am transmis ceva din această bucurie de a dărui. MindBlower poate să fie partenerul tău de încredere, poate sa te ajute să oferi cadouri …mind blower! Cadouri grozave, cu impact, cu originalitate şi pe care să le poţi oferi cu toată încrederea şi cu toată inima!

Nu aștepta să vină luna decembrie pentru cadouri. Orice zi este o zi in care poți să faci o surpriză cuiva drag.

***

Articol scris pentru SuperBlog- MindBlower.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s