Cod galben de Kärcher

„Martie-n casă, puricii afară…” zicea ea, râzând și gonind, cu matura din paie și coada de lemn, puricii imaginiari. Noi, copiii, țopăiam și ne hlizeam pe lângă matură, imitând incantația. Știam că urmează curățenia de primavară. Cea în care, un weekend întreg, toți cei patru membrii ai familiei aveam să facem tot felul de munci prin casă.

Poate că de atunci am rămas cu acest obicei de a face curațenie generală, primăvara. Poate că de atunci am rămas cu ideea că această curățenie este așa, un fel de joacă în familie. Poate că de atunci am rămas cu ideea că aceasta este curățenia care contează.

Doar că… Sunt singurul adult din casa, așa că am mare nevoie de ajutor atunci când vine vorba de curațenie serioasă!

Tanța

Am găsit-o pe un site de servicii, într-o zi în care, disperată că vine primăvara și eu nu apuc să fac curațenie temeinică, am decis că am nevoie de ajutor. Pe ea, pe Tanța!

Tanța a venit într-o sâmbătă dimineața, pusă pe treabă. După ce s-a schimbat în hainele de lucru, m-a întrebat dacă am și eu un ceai. Sigur că am, răspund eu draguță, dar și nerăbdătoare pentru că aveam treabă în jumătate de oră și aș fi vrut să plec cât mai rapid. Da’ un senviș, că am plecat cu noaptea-n cap ca să ajung la timp și mă cam arde la lingurică. Îi dau femeii și-un senviș, mnah, să capete energie pentru curățenia ce urma. Mai că-mi vine să-i dau și-un magneziu și o vitamina c, dacă tot sunt pe masă, numai să se apuce mai repede de treabă și să pot pleca!

Tanța știe ce are de făcut. Așa mi-a zis când i-am spus că i-am lăsat scris pe bilet ce să faca și unde găsește toate cele necesare. „Ei, doamnă, când erai dumneata copilă eu deja eram sătulă de muncă! Așa că, vezi-ți dumneata de ce ai de făcut și stai linistită, știu eu ce fel să fac!

Am lipsit cam o ora jumate, cât am dat o tură cu bicla, prin parc, cu copilul. Cănd ne-am întors, în hol trona unicul covor al casei, făcut sul și legat cu o sfoară. În bucătărie, lângă fereastră, Tanța se pregătea să ștergă geamurile, iar în mâini ținea… gazeta de mate a lui fii-miu. Era așa de concentrată că doar țipătul ascuțit al lui Andrei a făcut-o să scape gazeta din mână și să-și ducă mâna la inimă. O dată trecută de sperietură, Tanța a început să turuie. Unde-i paleta de bătut covoare? Și unde-i bătătorul de covoare de la bloc, c-am făcut doua ture de bloc și nu am văzut niciunul. Cum să-ți fac curat dacă n-ai ce-ți trebuie? Nici ziare n-aveai să șterg geamurile astea! Și peria? Unde-i peria ca să-ți frec parchetul? C-am văzut eu că ai urme de noroi pe el!

Kärcher

Îmi venea să îi spun “Tanța, Tanța, lasă aroganța!”, dar m-am abținut. Cu greu, recunosc.

În schimb, am luat-o de mână și am dus-o în living, unde deja erau pregătite aparatele de curățat inovatoare, de la Kärcher– lider mondial în domeniul tehnologiei de curățare. Ajutoarele mele de nădejde!

A  mârâit, la început, dar cand l-a văzut pe fii-miu, care-a inșfăcat aspiratorul de geamuri și a început să curețe o oglindă, mârâiala și împotrivirea au dispărut! Mă gândeam eu că va acționa orgoliul: păi dacă un copil de 9 ani poate să le folosească, cum să nu învețe și Tanța?

 Kärcher
sursa: Kärcher (prelucrat cu Canva)

Aspiratorul de geamuri face curățarea suprafețelor netede să fie incredibil de ușoară. Este fără fir, distribuie apă-detergent și are o funcție de vibrație pentru eliminarea fără efort a murdăriei. Fără spălare! Nu lasă urme pe geam, iar lichidul în exces poate fi îndepărtat cu usurință. Este ideal pentru curățarea geamurilor aproape de podea, fără dungi până la marginea geamurilor. La fel de bun și pentru curățarea oglinzilor, care arată impecabil, la final!

Când i-am zis toate astea, abia aștepta să înceapă! Așa că i-am spus, rapid, pașii

  • Începem cu cele 2 camere, ķn paralel. Cât strânge el jucăriile împrăștiate, noi ne ocupăm de detaliile din living.
  • Bucătăria este a treia pe listă, holurile și baia rămân ultimele
  • Respect întotdeauna regula curățeniei de sus în jos.
  • Ultimul pas sunt detaliile care fac diferența. Micile-marile detalii.

Și, în timp ce Andrei dispărea în camera lui ca să-și facă ordine, Tanța dădea jos perdelele ca să le bage în mașina de spălat, iar eu înșfăcam aspiratorul umed-uscat. Piesa de rezistență în casă, mai ales pentru livingul nostru, căci are și funcție de suflare. Ori, într-o cameră în care ai o bibliotecă plină de cărți,  tot felul de vase pline de cochilii de scoici și de melci, dar și un stand imens de cd-uri… nu vrei să le iei una cate una ca să le cureți. Eu una nu vreau. Așa că mă salvează el!

Mai mult, când Tanța vine cu feonul ca să îl bage către calorifere, eu îi arăt ce fel folosesc funcția de suflare și pentru ele.  Am calorifere de tip nou, n-am nicio șansă să le șterg decât pe exterior. Te-ai uitat vreodată să vezi cât praf și câtă scamă strâng caloriferele? Well, exact! Foarte multă! Și, dacă nu mă crezi, fă testul Tanței. Sau testul feonului, cum vrei să-i spui: pune-l să sufle către calorifer. Și-o să vezi ce norișor de praf se ridică în aer!

Aspiratorul multifuncțional WD 3, extrem de puternic, eficient din punct de vedere energetic, este echipat cu un recipient din plastic de 17 litri, un filtru pentru cartuș, precum și accesorii moderne. Recipientul său de plastic este robust și rezistent la impact. Filtrul cartuș permite aspirarea murdăriei uscate și umede fără a fi necesară schimbarea acestuia. Toate acestea  îl fac practic și util.

Covoarele sunt lăsate spre final. Nu știu cum e la tine acasă, dar pe mine m-ar ajuta maxim un aspirator care are functie de spălare. Din fericire covoarele mele sunt cu fire scurte. Din nefericire, de-a lungul timpului, au mai aterizat diverse chestii pe ele. Un Aparat de curățat cu abur, EasyFix PREMIUM ar rezolva multe probleme

Kärcher
sursa: Kärcher (prelucrat cu Canva)

EasyFix Premium se încălzește în doar 30 de secunde. Produce rezultate excelente pe toate suprafețele dure, fie că este vorba de gresie, plite, hote de evacuare sau cele mai mici spatii. Curățarea profundă elimină 99,99% din toate bacteriile obișnuite de uz casnic, inclusiv murdăria grosieră. Accesoriul de covor inclus în pachetul de livrare poate fi, de asemenea, utilizat pentru a împrospăta cu ușurință covoarele. Utilizând reglarea în două trepte, intensitatea aburului poate fi adaptată in functie de suprafață și murdărie.

Detaliile mici care fac diferența

Schimb fețele pernelor decorative, schimb anumite obiecte decorative. Nu le schimb doar poziția, ci pe ele, cu totul. Ghivecele cu flori ajung și ele in alt loc. Câteodată… doar câteodată!… schimb locul vreunui obiect de mobilier. Da, eu sunt aia care, uneori, mută mobila. Astfel că, la finalul zilei, nu am doar un spațiu curat, ordonat ci și noutate. Eu, care mă plictisesc repede de locuri și de lucruri, am mare nevoie și de așa ceva.

Când spațiul în care trăiesc este curat, mă simt mult mai bine în el. O casă curată este o casă frumoasă, iar curățenia de primăvarăcurățenia WOW este calea cea mai bună pentru a crea o stare de bine.

*** articol scris pentru SuperBlog 2021***

Publicitate

4 comentarii

  1. Eu pe Tanta am cunoscut-o prin anii ’90… purta un sort la brau si pe cap o basma legata ca un turban. Avea mainile rosii, crapate de la fosfatul trisodic cu care freca parchetul. Cred ca a ramas undeva in provincie, ca nu s-a adaptat la viata de Capitala :)))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s