Aici se renoveaza!

Dupa 8 saptamani de „stau acasa/ stam in doi/ lucrez de acasa/ copilul face scoala de acasa” mintea mea incepe sa dea rateuri tot mai mari. Ceva s-a blocat pe undeva prin ea, asa ca refuza sa mai ramana concentrata pe vreo carte sau… sau pe orice altceva in afara de job, copil, filme si „treburi prin casa”.

In acest weekend prelungit, am decis sa fac ceva relaxant pentru creierul meu cam obosit. Din categoria „treburi prin casa” 😉 Caci, nu-i asa?!, ce poate face o femeie (sa zicem normala) intr-o zi de 1 Mai? Acel 1 Mai care se presupunea ca va fi petrecut pe o plaja…

Ce puteam sa fac? Ei, bine, dupa ce a venit comanda de la Dedeman, m-am apucat de… dat cu lavabila balconul. Ca parca arata cam nashpa dupa tonele de tigari fumate in el, in acesti (aproape) 4 ani de cand locuim aici.

Mai intai balconul! Apoi…

Apoi mi-am adus aminte ca imi stau pe creieri niste urme de roti de trotineta, pe hol. Si niste urme de talpi de-ale lui fi-miu, care, cand se descalta/incalta, tot atinge un perete cu talpile incaltarilor. Asa ca, dupa ce am capatat curaj cu balconul, am trecut la hol.

Vedem ce mai urmeaza, caci mai avem de stat acasa… si weekenduri vor mai tot fi! 😀

Experientele mele de dat cu lavabila sunt putine, dar ramase in memorie pe viata! Caci au fost cu peripetii de neuitat.

Prima oara…

Prima oara, cred ca aveam vreo 25 de anisori, tanara si nelinistita..pesemne. Locuiam intr-o garsoniera si imi tunase mie ca tavanul din bucatarie nu mai arata atat de bine cum arata dupa renovare. Pe vremea aceea fumam in casa, asa ca bietul tavan devenise ceva mai putin alb decat fusese… Asa ca, ia sa dau eu cu lavabila, m-am gandit cu mintea mea cea super matura si responsabila de tanara femeie de 25 ani. Zis si facut. In mijlocul tavanului aveam o aplica. Dupa ce m-am holbat eu la ea, am ajuns la concluzia ca nu are sens sa o dau jos (yeap!) si ca o sa dau cu lavabila pe langa ea. Si am inceput. Sa nu intram in detalii despre cum stropeam cu lavabila in toate partile, caci nu are sens. Sa nu intram nici in detaliile legate de cum imi tineam eu echilibrul pe un scaun pus pe-o masa, caci nici asta nu are sens. Numai Dumnezeu m-a pazit sa nu cad si sa-mi rup gatul, chiar asa tanara si nelinistita cum eram, in propria mea bucatarie. Totusi, pret de cateva secunde mi-au fost suficiente sa ating sticla de la aplica. De altfel ea parea foarte bine fixata. Parea! In alte cateva fractiuni de secunda sticla aceea rotunda s-a deprins si mi-a picat pe fata si pe nas, de unde a ricosat si s-a facut tandari pe gresie. M-am ales cu o teietura pe nas, fix acolo unde pleaca nasul dintre sprancene. Cu o vanataie la ochiul respectiv. si cu o criza de plans isteric.

A doua zi chemam un zugrav…

A doua oara…

A doua experienta, la vreun an distanta, vine sa dovedeasca ideea ca sunt plina de ambitie!!! 😀 Pe holul respectivei garsoniere, nu imi placea tavanul care, pe alocuri, sa cam „umflase” si pica varul ca o ninsoare molcoma. De data asta am avut grija sa dau jos aplica, si pe aia din tavan si pe cea de pe perete. Am finalizat „operatiunea zugravul amator” si, mandra de mine, am plecat catre mare. Era vineri seara. Luni, cand m-am intors, tavanul era „picat”. Aveam sa aflu (tot de la zugravul pe care l-am chemat de urgenta) ca era nu stiu ce huma pe dedesubt, ca eram „norocoasa” ca nu picase pana atunci…

Prezentul…

Au trecut peste 15 ani de atunci. De atunci, de-a lungul timpului, am trecut prin tot felul de renovari si, teoretic, am mai invatat diverse chestii.

Vineri m-am simtit curajoasa!!! si, da, rezultatul este pe masura. 🙂

Nu, nu pun poze caci in balcon este „work in progress”. Am decis sa aduc putina mare pe balcon, asa ca mai am de adaugat niste desene… de lipit niste scoci… daca o sa iasa o megatiganie, asta e!, e a mea si mi-o asum! 😀

Pandemia asta scoate creativitatea din oameni!!! Jur! Sa scriu nu mai pot (greu am scris si randurile astea!), sa citesc no way! (din pacate) Ei, ia te uita!, pot sa varuiesc!!!

Ah! Mai pot ceva! Caci… mi-am luat si un tub de adeziv si pistolul aferent si…

Dar, despre asta in episodul urmator! 😃

Publicitate

3 comentarii

    1. In general am o problema cu orice tavan sau perete care ma ingradeste!! …Posibil problema karmica🙂
      Multumesc. Sper sa iasa ceva dragut! Caci imi petrec muuuult timp pe balcon. Si mie-e taaaare dor se mare! ❤

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s