Vis de primavara

Ce poti sa faci cand se inchid scolile, se inchid after-urile si tu lucrezi de acasa?

Dupa ce termini programul artistic, adica atat pe cel care tine de munca de birou, cat si pe cele de Macao, Remi, lego si alte distractii de familie… Dupa ce termini si programul „stai ca trebuie sa gatesc ceva„…

Cand vine seara si copilul doarme si e liniste, te apuca visatul!

Mai ales ca te intrebi cand va trece aceasta faza (nebunia aceasta care a cuprins tot orasul) si iti faci cruci cu limba-n gura sa se termine, totusi, pana la data la care vrei tu sa dai o fuga pana la mare!

Da, desigur, la mare!

Pai daca aveam o casa la mare… o casuta oricat de mica… de unde crezi ca scriam eu aceste randuri? Normal ca de la mare! Pai, zau! Remote poti lucra de oriunde! Si copilul nu are scoala, asa ca puteam pleca oricand! Si cum m-as mai fi umplut de lumina pe dinauntru!

Daca aveam un teren la mare, intr-un sat, departe de nebunia statiunilor…

Daca aveam un teren…daca aveam o mica- minuscula bucatica langa plaja….

As fi putut sa imi pun o rulota pe el. Desi.. o rulota nu e ceva mai ieftina solutie. Si apoi… nici n-am idee cum as fi carat-o pana acolo.

Asa ca, daca as fi avut un teren la mare, mai bine mi-as fi facut o casa! O casuta mica, mica si foc de draguta. Si as fi stat acum la una dintre ferestre, uitandu-ma pe geam la luna aceasta aproape plina!

Mi-a ramas gandul la o hala parasita, pe care am vazut-o pe drumul catre satul acesta de mare. Cand am vazut-o mi-am amintit ca am urmarit multe emisuni pe un post tv, despre oameni care isi amenajeaza locuinte in astfel de spatii neconventionale.

As putea si eu sa fac asta!

La ora la care scriu, cu o asa luna atarnata pe cer, orice vis poate sa devina realitate!

As avea ceva investitii de facut, dar stiu deja despre cei de la Vindem-ieftin. Am citit mult despre ei, am scris de cateva ori pentru ei, asa ca stiu ca m-ar ajuta in implinirea visului meu de a transforma o hala intr-o locuinta.

Nu mi-as bate capul cu alergatura caci as gasi la ei materiale de constructii online. N-as pierde timpul stand la cozi sau alergand de nauca in nu stiu cate magazine. La un clic distanta, as accesa magazinul lor online, as discuta cu un consultant care m-ar ajuta sa imi fac necesarul de materiale.

In timp ce ei se vor ocupa cu alergatul dupa materialele de constructii pentru casa mea din Corbu, eu voi sta pe plaja asteptand sa ma sune cand sunt gata sa livreze.

Conceptul casei de comenzi Vindem-ieftin este unic si garanteaza o economie de 10-15 % din totalul necesarului de materiale, chiar si cand materialele sunt produse din mai multe categorii.

Cu alte cuvinte ei imi pot livra si piatra decorativa, si tencuiala decorativa, dar si ferestrele de mansarda. Caci hala aceea, pe care ma gandesc sa o transform in locuinta, este destul de inalta si pot sa ii fac si o mansarda. Prin ferestrele ei voi privi cand marea va fi turbata de vreo frutuna. De la ferestrele ei voi face cele mai spectaculoase fotografii ale norilor ce se strang peste ape.

In vise este permis orice.

In vise casa aceasta la mare este alba, este pe plaja si incap in ea o mana de prieteni.

Neaparat si o mana de prieteni!

Ne vom bea cafeaua, dimineata devreme, fredonand …

O camera micuta dar de prieteni plina.

Ce-aveau si foc in suflet si-n ochi aveau lumina.

Idei musteau in aer sa stai si sa tot stai.

Si asta a fost totul in acea zi de mai…

***

Exercitiu de visat sub luna aproape plina, scris pentru Spring SuperBlog 2020.Proba 3: Cu Vindem-Ieftin, construiești sau renovezi oriunde vrei

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s